Allianz BK AC in het Boudewijnstadion

[:swdbfield:3:]

Terug

Ons ondertussen gevestigde waarde op kampioenschappen Yoika De Pauw wist zich nog te kwalificeren voor het kogelstoten. Met een 9de plaats en 12m31 was ze best tevreden zeker na de weinige trainingsarbeid.

Yoika kondigde ook aan dat dit haar laatste BK was en laatste seizoen atletiek. De combinatie werk, gezin en atletiek zorgde dat de trainingsarbeid achteruit ging. Tijd om deze beslissing te nemen vond Yoika. Het was exact 10jaar geleden dat Yoika in hetzelfde Boudewijnstadion op dezelfde plek als junior met 14m40 op het podium klom. Hiermee staat ze nog altijd 5de allertijden bij de junioren en 21ste bij AC, net onder Mama en trainster Karine Langeraert. Een emotioneel afscheid van het BK na lange en mooie atletiek carrière.

Op de 100m en 200m kwam Wolf Beliën in actie. Op de 100m met tegenwind klokte Wolf 11.05 en 24ste plaats, enigszins teleurgesteld omdat hij vorige week nog een seizoen beste neerzette van 10.84 in Gent. De 200m werd 14de plaats en een seizoen beste 21.94.

Voor studenten valt dit BK niet ideaal zo kwam Thaïs Favoreel de examen stress van zich afspringen in het hinkstapspringen. 3 mooi uitkomende sprongen leverden een 8ste plaats en 11m50 op.

Bij het discuswerpen kon junior Sena Tay zich kwalificeren en ervaring opdoen bij AC categorie. Met de gemiddelde afstand van de laatste weken lag een podiumplaats in de mogelijkheden. Toch wat overmand door spanning was een 5de plaats met 45m45 het hoogst haalbare.