Lidmaatschap & inschrijven

Inschrijvingen seizoen 2023-2024

De inschrijvingen voor het huidige seizoen (tot en met september) kunnen enkel nog gebeuren via email. Voor aansluiting in het seizoen 2023-2024 vindt u hieronder de verschillende mogelijkheden en de instructies om dit te doen. Als u als nieuw lid interesse hebt om aan te sluiten, vragen wij om eerst een proeftraining te volgen en contact op te nemen met de kernverantwoordelijke. Gelieve in uw vragen steeds de volledige naam en geboortedatum van de betreffende atleet te vermelden. Inschrijvingen zijn geldig tot eind september.

Hoe schrijf ik mij in?

Als de proeftrainingen goed zijn verlopen kunt u definitief inschrijven, zo verkrijgt u een wedstrijdnummer van de VAL (niet voor recreanten en leeftijdsgroep kangoeroes) en wordt u verzekerd tijdens trainingen en wedstrijden voor het hele sportjaar. De inschrijving geldt vanaf 1 oktober tot 30 september volgend jaar. Opgelet! Voor atleten die tijdens de zomer proeftrainingen volgen, communiceert de club vanaf half september via twizzit en email hoe u zich definitief kan aansluiten!
 
Om onze inschrijvingen te verwerken, gebruiken we het ledenbeheerssysteem "Twizzit". Hierbij kunt u de gegevens van de atleet meegeven, en meteen de betaling online uitvoeren via bancontact. Gezinnen die de gezinskorting wensen te bekomen, dienen zich op hetzelfde moment in te schrijven met de vlag "schrijf een extra gezinslid in" bij het inschrijvingsformulier
 
Eens je inschrijving en betaling bij ons zij toegekomen, bent u lid van onze club. Dit wordt doorgegeven aan de Vlaamse Atletiekliga (die alle Vlaamse atletiekclubs overkoepelt).  Reken op twee tot drie weken alvorens je een borstnummer krijgt van de kernverantwoordelijke. Wie begin november aan de eerste veldlopen wil deelnemen, zorgt ervoor in orde te zijn ten laatste woensdag 10 oktober.

Atleten met borstnummer en jeugdatleten

Zij kunnen op alle door de club georganiseerde trainingen bij onze trainers terecht voor initiatie en begeleiding. Zij krijgen een VAL-borstnummer en kunnen dus deelnemen aan atletiekwedstrijden, kampioenschappen enz. Voor het seizoen 2023-2024 wordt bij het lidgeld ook een nieuw wedstrijdtruitje geleverd, hiervoor worden dus uw maten opgevraagd.
 
Het lidgeld voor deze groep bedraagt:
 • €200 voor het 1e lid van hetzelfde gezin
 • €200 voor het 2e lid van hetzelfde gezin
 • €150 vanaf het 3e lid van hetzelfde gezin
Voor grotere gezinnen geldt een gezinstarief van €600.
 
Indien je na 1 mei inschrijft, heb je recht op een korting van €50. Vraag hiervoor meer informatie bij je kernverantwoordelijke.

Recreanten (vanaf 17 jaar)

Dit zijn recreatieve lopers die bepaalde door de club georganiseerde piste- en/of veldtrainingen volgen en bij onze trainers terechtkunnen voor begeleiding. Kunnen deelnemen aan jogging (al dan niet georganiseerd door bij de Vlaamse Atletiekliga aangesloten clubs) maar niet aan wedstrijden voorbehouden voor VAL-atleten met borstnummer.
 
Het lidgeld voor deze groep bedraagt €125 voor elk gezinslid. Dit kan niet gecumuleerd worden met gezinsleden die jeugdatleet of atleet met borstnummer zijn. Bij inschrijving krijgt u een t-shirt van de club.
 
Men behoort tot hetzelfde gezin zolang men ten laste is.

Twijfel je nog om je in te schrijven?

Als beginnend atleet heb je recht op 3 proeftrainingen!

Mijn eerste training

Je zou graag eens trainen bij onze club? Top! Je bent erg welkom bij ons! Maar wat kan je doen om dit goed voor te bereiden en er een fantastische ervaring van te maken? Hieronder vind je een aantal tips die ervoor moeten zorgen dat alles goed loopt.
 • Verwittig de kernverantwoordelijke op tijd. Zij kunnen dan de trainer inlichten.
 • Kom zeker op tijd. Wie weet kan de trainer je al vertellen welke oefeningen er vandaag op het programma staan!
 • Breng je goed humeur mee. Zo maak je in no time nieuwe vriendjes!
 • Neem een flesje water mee. Dan kun je af en toe wat drinken.
 • Kleed je goed aan: draag kleren waarin je goed kunt bewegen, en waar je het niet te koud in hebt. Zorg ook dat je jassen, mutsen en truien een naamkaartje hebben, want deze kun je snel vergeten!
 • Draag sportschoenen. Dan kun je het tempo beter volgen!

Wat laat je beter thuis?

 • Speelgoed
 • Koeken en chips
 • Gsm

Mijn eerste wedstrijd

Je zou graag eens aan een wedstrijd deelnemen, maar je weet niet wat je allemaal kan verwachten? Hieronder vindt je een aantal tips die je alvast op weg kunnen helpen naar een officieel Persoonlijk Record.
 • Volg de nieuwsbrieven, dan weet je op welke wedstrijden trainers van STAX aanwezig zullen zijn.
 • Licht de kernverantwoordelijke in: meestal sturen zij via de nieuwsbrief een link mee waar je je aanwezigheid voor STAX aan de trainers kunt bevestigen.
 • Voltooi de inschrijving bij de club: zo kunnen wij jou een wedstrijdnummer bezorgen. Indien je dit nog niet hebt gekregen, vraag dan meer uitleg aan de kernverantwoordelijke.
 • Neem een kijkje op de website van de organiserende club: daar vind je informatie over het uurschema, de bereikbaarheid en toegangs- en deelnemingsvoorwaarden.
 • Neem je officiële wedstrijdkledij mee, deze is verplicht om deel te kunnen nemen. Onder de tab kledij vind je meer info over hoe je die kunt bestellen.
 • Wees 3 kwartier voor jouw eerste wedstrijd aanwezig: zo kun je voldoende opwarmen
Spikes zijn handig, maar niet verplicht. Als dit jouw eerste wedstrijd is, kun je gerust met sportschoenen deelnemen.

Clubwedstrijden

Voor jeugdatleten selecteert STAX enkele clubwedstrijden. Deze wedstrijden worden gepromoot en er wordt ook begeleiding voorzien bij deze wedstrijd door onze eigen trainers. Voor het zomerseizoen 2022 kan je de kalender en alle info vinden in bijlage

Wil je meer weten?

Bijvoorbeeld in welke categorie je mee kan doen? Kijk dan ook eens op VAL.

Kledij

Wedstrijdoutfit

Om deel te nemen aan VAL wedstrijden moet het officiële truitje van STAX gedragen worden. Hiervoor worden op regelmatige basis pasmomenten voorzien tijdens de activiteiten. Op deze momenten kunt u meteen bestellen. Het volgende pasmoment is tijdens onze oefencross.

Trainingskledij

Wij werken samen met Runners' Lab om STAX trainingskledij aan te bieden. Deze kunt u bestellen via onderstaande link, en wordt tot bij u thuis geleverd. U kunt deze ook in de Runners' Lab winkel passen.

Gedragscode

Om een optimale begeleiding te geven aan atleten, moet er vertrouwen zijn tussen atleten en trainers. Dit vertrouwen is gestoeld op een aantal concrete afspraken en gedragsregels waar zowel atleten en trainer zich aan houden. Als club hechten wij hier het hoogste belang aan.

Ongevalaangifte

Een ongeval is snel gebeurd. Dit moet binnen de 10 dagen aangegeven worden bij Ethias.

Vertrouwenspersonen

Marta Lourenço
Vertrouwenspersoon Merelbeke

Wouter Van Damme
Vertrouwenspersoon Jan Yoens

Franky De Pauw
Vertrouwenspersoon Weylandtpiste

Ellen Maes
Vertrouwenspersoon Westveld

Clubwedstrijden

Clubwedstrijden zijn wedstrijden waar onze trainers naar toe trekken en dus begeleiding bij de opwarming voorzien. Er kan ook deelgenomen worden aan andere wedstrijden, maar hier zullen geen trainers aanwezig zijn en dien je als atleet zelfstandig op te warmen. 

Proeftraining

Proeftraining

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071