BK Cad-Sch indoor Zilver voor Arne in het kogelstoten

2023/03/04

Terug

BK Cad-Sch indoor Zilver voor Arne in het kogelstoten

Vandaag was het uitkijken naar de 14 geselecteerde prestaties op het BK cadetten en scholieren. Hiervoor trokken de atleten naar Louvain-La-Neuve. Sommigen reisden al de dag ervoor zodat ze uitgerust aan de start konden staan. 

Het hoogtepunt van de dag komt op de naam van Arne Claes. Hij werd 2e in het kogelstoten en kon zo zijn positie op de ranglijst behouden. Proficiat met deze zilveren medaille! 

De andere cadetten jongens deden mee aan de sprintnummers. Levi ging voor een persoonlijke beste op de 60 m en de 60 m horden. Daan probeerde hetzelfde te doen op de 60 en 200 m. Beiden slaagden hier net niet in, maar deden wel veel extra ervaring op. Goed gedaan, jongens! 

De cadetten meisjes waren wat meer onder de indruk van het grootse en vooral Franse gebeuren. Toch strannde Victoire op 1 honderdste van haar SB en Lenka evenaarde haar SB op de 60 m. Lenka behaalde daar bovenop een SB op de 200m. Dus toch straf gedaan! 

Bij de scholieren jongens kon Elias zijn reeks in de 400m winnen (54"17). Bij het kogelstoten stootte Victor zijn kogel heel ver bij de eerste worp, maar deze was helaas ongeldig. Hierdoor was hij wat aangedaan en slaagde hij er jammer genoeg niet in zich te plaatsen voor de laatste 3 worpen. 

Jutta kon zich bij de scholieren meisjes op de 60 en 200 m plaatsen voor dit kampioenschap. Ze streed voor wat ze waard was en liep 8"41 en 26"99. Erinn liep op de 60m horden naar een tweede plaats in de reeks en stootte zo door naar de finale. In de finale stootte ze haar knie bij de eerste horden, waardoor ze niet haar topniveau kon halen. Wel weer heel wat ervaring op het hoogste niveau erbij. 

Morgen is het de beurt aan de junioren en beloften. Succes! 

Foto's en uitslag Bk zie link

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071