Goud en zilver op het BK Junioren en Beloften

2024/03/03

Terug

Jeffrey Sefa (kogelstoten) bij de junioren heren wist zich op het nippertje nog te kwalificeren voor het BK. Dit was dan ook oververdiend en duidelijk dat hij er klaar voor was. Jeffrey Knalde zijn kogel naar een nieuw PR en clubrecord. 13m73 en 5de plaats.

Sena Tay (kogelstoten) bij de junioren dames was vooraf als favoriet getipt en stond met de beste prestatie. Sena hield de zenuwen onder controle met verlossing in eerste degelijke worp. Bevrijd bekroonde Sena met de Belgische titel en PR van 13m57. Het Clubrecord van Yoika 13m74 bleef hiermee net overeind.

Erinn Verbeke (verspringen en 60mH) bij de junioren dames liep in de series van de 60mH naar mooie 3de plaats in 9”01en kwalificatie voor de finale. Was zo onmiddellijk opgewarmd voor het verspringen.  9de plaats met een sprong van 4m87. Je kon vandaag je klok erop zetten, op Erinn bedoel ik, want in de finale bleef de tijdsopname stilstaan op dezelfde tijd als in de reeks. 9”01 en mooie 5de plaats.

Elias Geiregat  (60mH)  bij de junioren heren, liep in een sterke reeks naar een 5de plaats. 8”80 goed voor een nieuw PR. De fotograaf verontschuldigd zich voor het te laat vastleggen van zijn prestatie door een sanitaire stop. Was wel nog net op tijd om de nieuwe fashion look en haarsnit vast te leggen.

 Lara Arefi (400m) bij de beloften dames zette zich van bij de start af aan op kop en was vastbesloten deze niet meer of te geven. Goed voor Reekswinst in 62”50 14de plaats.

Justine Praet (400m) bij de beloften dames beet zich vast in het zog van buurvrouw Sonnville van KAAG en snelde als 2de naar een nieuw PR en clubrecord 59”14. Goed voor een vijfde plaats.

Axelle Praet en Thaïs Favoreel (hinkstapspringen) bij de beloften dames werd het een triller. Thaïs werd terugverwezen naar 2de plaats en zilver na gelijke sprong van 1m56 met de eerste. Die had in sprong 3 , 11m56 en Thaïs in sprong 4. Wel goed voor een nieuw PR en clubrecord. In diezelfde competitie liet Axelle zich ook niet onopgemerkt. In haar laatste sprong verbeterde ze haar PR met 11m28 en bleef op een zucht van brons.

Het was een vruchtbaar weekend, proficiat aan atleten en trainers en ouders voor de geleverde inspanningen. Volgende week sluit Victor Sergeant het indoorseizoen met deelname aan interland te Louvain La Neuve

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071