5 medailles op het BK junioren en beloften te Jambes

2023/09/11

Terug

2 werpers nemen afscheid van de atletieksport in Jambes. Joris en Jolien

Trainster Karine vindt het jammer want jullie hebben mooie momenten samen beleefd.
Bedankt daarvoor.
Veel succes in de nieuwe wegen die op jullie pad komen.

We beginnen met de reeksen van de 100m beloften, om 10.30 uur mocht Wolf Belien in de startblokken plaatsnemen voor zijn reeks van de 100m. Wolf won zijn reeks in een tijd van 10”73 en benaderde zo zijn beste chrono die 10”72 bedroeg.

De eerste werper die in de ring kwam was Sena Tay in het kogelstoten, Sena bleef ruim onder haar kunnen. Met een stoot van 12m06 behaalde Sena een tweede plaats en in het discus werpen behaalde zei weliswaar een gouden medaille maar haar worp bedroeg slechts 43m04 ook hier ruim onder haar kunnen, men spreekt soms van decompressie na een groot toernooi en misschien was dit wel zo voor Sena na haar Israëlisch avontuur en een mooi seizoen.

Ook de beloften werpertjes waren ondertussen aan hun wedstrijden begonnen. Jolien had op voorhand aan gekondigd dat ze dit kampioenschap nog wou meedoen en dat het tevens haar laatste wedstrijd werd en laat ons eerlijk zijn na de perikelen met de rug die maar blijven duren en ook de reden van haar afscheid was, deed ze het zo slecht nog niet en mag dan ook trots en tevreden zijn met een 8ste plaats in het kogelstoten met als beste 9m61 en in het discuswerpen een 6 de plaats met 30m98.

Haar werp maatje Helena strubbelt wat met het kogelstoten en het loopt waarschijnlijk niet zoals ze wilt, maar heb geduld het komt wel. In het kogelstoten kwam Helena niet verder dan 8m55 met een 9de plaats maar herpakte haar in  het discuswerpen met een verste worp van 32m68.

De zustertjes Praet deden het ook voortreffelijk, Axelle kreeg een zware opdracht Thais vervangen in het hinkstapspringen die door een kwetsuur er dit maal niet kon bij zijn. Maar laat ons eerlijk zijn Axelle heeft haar selectie zelf afgedwongen en zag deze beloond met een bronzen medaille en een nieuw PB van 11m18. In het verspringen sprong Axelle ook naar een mooi resultaat van 5m28 wat een benadering is van haar beste sprong.(5m32).

Justine is nog steeds op zoek naar het CR op de 400m. Op de volledige baanronde in de hitte die er gisteren was is dit niet zo evident, ze liet de chrono stoppen na 1’01”67 wat ongeveer 1” boven haar besttijd was. Toch knap, want de timing van het BK valt voor studenten met herexamens net na de 2de zit en examen.

Ondertussen was het tijd voor Wolf Belien om zich voor te bereiden op de finale van de 100m.

Wolf sukkelt al het ganse seizoen met zijn adductoren dus was het afwachten hoe hij de opeenvolging van wedstrijden zou verteren. In de finale liep hij naar een tijd van 11”09 en een 3de plaats en bronzen medaille. En ja, hij had er terug wat last van. Toch waagde hij zich ook nog aan een 200m waar hij zich naar een 2de plaats liep en zilver mee naar huis brengt in behoorlijke tijd van 22”09.

Ook hadden wij nog 2 junioren werpheren. Joris Willems, die ook gisteren zijn afscheid aankondigde, wierp in het kogelstoten een zeer regelmatige wedstrijd met merendeels van zijn worpen over de 13m. De verste stoot was 13m23 wat hem een 5de plaats opleverde. Het discuswerpen had hij zelf beter verwacht, maar het uren wachten in de warmte deed er geen deugd aan. De warmte was er voor iedereen, maar de een kan er al beter mee overweg dan de andere. Bij het discuswerpen liet hij zijn verste worp van 38m92 optekenen en een 8ste plaats.

De tweede junior was Arne Van Den Meersschaut, ook Arne behaalde de finale van het discuswerpen met een beste worp van 39m52 en een mooie 7de plaats.

 

Toch een geslaagde STAX dag in het warme Jambes met dank aan trainers en supporter voor de verre verplaatsing en Wim en Franky voor de Foto’s.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071