BK junioren, beloften, cadetten en scholieren en Vlaams Masters

[:swdbfield:3:]

Terug

Thaïs Belgisch kampioen Hinkstapspringen beloften

Met kleine delegatie in Ninove waar Thaïs Favoreel onze eer redde met goud, ook goed voor een nieuw PB en nieuw CR in het hinkstapspringen. In de zelfde wedstrijd werd Axelle knap 7de met 10m97 en Axelle werd eerder 10de bij ver met 5m16, mede door verstoorde training toch mooie resultaten. Op de 400m horden liep Elias Geiregat in 59.73 naar reekswinst en met de meest ondankbare 4de plaats valt hij net naast het podium. Bij het discuswerpen was Ward Van Den Meersschaut een van de podia kandidaten, maar moet vrede nemen met 5de plaats en 42m39. In het hoogspringen had Robbe Sergeant niks te verliezen en sprong naar een nieuw PR 1m75. Sena kwam als titelkandidate aan de start in het discuswerpen, maar liet geen prestatie optekenen na 3 ongeldige worpen.

Masters op het Vlaams Kampioenschap 1x Goud , 3x zilver, 1x brons

Onze Master met 1x goud, 3x zilver en 1x brons op het Vlaams Kampioenschap in Mechelen. Wouter Vandamme Goud 200m 25,76 NCR, Marc Wylleman 2x zilver met Discus 19m88 en kogel 7m51, Dudley Van Holderbeke zilver 400m 56,77, Dries Sedeyn zilver 800m 2:01,87 NCR

De STAX-bende van Nijvel slaat toe!

Vorig weekend hadden de BK cad/schol plaats in Nijvel. Eén ding is zeker: STAX heeft zich getoond en bracht een zilveren en bronzen medaille mee naar huis. Een overzicht.

Zaterdag

Maar liefst 7 hordenlopers konden een selectie afdwingen. Zes van hen mochten de debatten openen en moesten daarvoor vroeg uit de veren. De cadetten waren eerst aan de beurt. Eva G. werd derde in haar reeks van de 300H maar strandde net op de negende plaats waardoor ze geen finale mocht lopen, heel jammer. Volgend jaar revanche, zeker weten. Zowel Matéo M. als revelatie Arthur G. wisten zich samen in dezelfde reeks te plaatsen voor de finale, ze werden respectievelijk eerste en tweede van hun reeks. Ondertussen mochten de scholieren zich naar de start van de 400mH begeven. Febe V., woensdag op training nog flink onder druk gezet door Gilbert J, kon hiervan de vruchten plukken door een nieuw clubrecord te lopen. Ook zij eindigde negende in het totaal, net geen finale dus maar wel een mooie prestatie dus. Bij de scholieren jongens wist Willem B. eveneens een PR te lopen. De magische 60’ grens werd net niet doorbroken, maar dat is kwestie van meer wedstrijdritme opdoen. Tot slot wist ook Lucas B, na een behoorlijke hordenonderbreking, zich te plaatsen voor de finale.

Tijd voor een sprinthoofdstukje. Dolores V. was tevreden met haar selectie en ging voor een PR op de 200m. Maar door haar tijd en tweede plaats in de reeksen verraste ze vriend en vijand door een onverhoopte finaleplaats af te dwingen. In die finale, later op de dag, stelde ze haar PR nog wat scherper en werd ze zesde, straf.
Cadet Mila V.M. kon op dezelfde afstand (200 m dus) een betere tijd neerzetten dan op het Vlaams kampioenschap en werd hiermee zevende in haar reeks.
STAX had nog een sprintbom in de kast zitten: op de 100m kon Paul L. zich makkelijk plaatsen voor de finale, daar werd hij vijfde met een 10”88. Door te veel rugwind telt deze tijd niet als CR.

Zondag

Opnieuw een heel stel STAX’ers op het appel. Deze keer mocht Levi de spits afbijten bij de loopnummers. Op de 110mH verpulverde hij zijn PR: pieken op het juiste moment heet dat.
Ook bij de werpnummers was STAX meer dan present. Zij waren reeds om 10u. gestart met discuswerpen op het plein naast de piste waardoor het zeer moeilijk was om de wedstrijd te volgen. Onze twee scholieren Victor S. en Arne C. werden respectievelijk vijfde en elfde. Beiden kwamen later nog in actie. Victor strandde helaas net naast het podium met een worp van 14m27 met de kogel. Arne C. had door een blessure nog niet zijn goede vorm te pakken waardoor hij tevreden moest zijn met een negende plaats in het speerwerpen. Ook Nils nam twee werpnummers voor zijn rekening: bij het discuswerpen werd hij met een worp van 40m92 vijfde terwijl hij in het kogelstoten vrede moest nemen met een twaalfde plaats.

Dolores kwam ondertussen aan de bak voor de 100m. De vermoeidheid van de vorige dag zat nog wat in de benen waardoor een zesde plaats in haar reeks het hoogst haalbare was. Bij de scholieren jongens waren er twee atleten geselecteerd voor de 200m. Daan T. en Niels C. zaten eveneens in dezelfde reeks. Daan plaatste zich als tweede van de reeks voor de finale. Niels had nog wat vakantiebenen en finishte achtste in diezelfde reeks. Na wat oplapwerk van de stijve spieren kon Daan de finale lopen en werd daarin achtste.

Ook de ‘lange afstand’ was vertegenwoordigd op dit jeugdBK en hoe: Kamiel V. werd heel mooi vijfde op de 1500 m bij de cadetten. Dit smaakt naar meer.

Toen de zon het sterkst brandde, wist Jacob de eerste medaille voor STAX binnen te halen. Met een sprong net boven de 12m in het hinkstapspringen, behaalde hij een zilveren plak en een nieuw CR, proficiat. Jammer dat hij er een pijnlijke rug aan overhield.

Tot slot moesten er nog hordenfinales gelopen worden. Wat een finale bij de cadetten jongens 300mH: zowel Matéo als Arthur liepen hun record waarbij Matéo beslag legde op de bronzen medaille, proficiat jongens. Ook bij de scholieren jongens was het een hoogstaande finale op de 400mH: volgens de speaker was het meer dan 25 jaar geleden dat er zulke tijden nodig waren voor een finaleplaats. In een heel sterk deelnemersveld werd Lucas zevende.

Proficiat aan allen. We kijken al uit naar de volgende kampioenschappen aangezien er toch een paar potentiële kandidaten voor selectie in de pijplijn zitten. LET’S GO!