BK AC te Gentbrugge

2022/06/26

Op onze thuispiste gingen we op zoek naar finaleplekjes en persoonlijke records.

Terug

Belgisch kampioenschap in Gentbrugge

Wie aan het Belgisch kampioenschap atletiek denkt, denkt automatisch aan een ritje heen en terug naar het Koning Boudewijnstadion. Niets is minder waar in 2022, want voor het eerst werd het BK georganiseerd in Gentbrugge. Wat een geluk voor onze atleten, want ook wij gebruiken deze piste als thuisbasis. Een thuismatch dus voor wie zich kon plaatsen. Ook nieuw was de spreiding over 3 dagen. Er werden 6 STAX'ers geselecteerd. Hieronder een verslag.

Op vrijdag mocht Lara Arefi voor het eerst deelnemen aan het BK bij de groten. Het was een leuke eerste kennismaking op dit niveau, want ze mocht samen met Hanne Claes en Margot Van Puyvelde, 2 Belgian Cheetahs lopen in de reeks. Vaste waarde en trainster Yoika De Pauw mocht deelnemen aan het speerwerpen. Ze kon in een sterk deelnemersveld een finaleplaats afdwingen, een mooi resultaat. Sena Thay mocht diezelfde dag deelnemen aan het discuswerpen. Als scholier tussen al die volwassenen kon ook zij een finale werpen, ze werd 7e. Joris Willems kon bij de mannen ook voor het eerst deelnemen. Met 10m96 zit hij amper 4 cm onder zijn eigen clubrecord. Hij wordt hiemee 10e van België. Dit was dus ook een geslaagde eerste kennismaking. 

Op zaterdag trok Wolf Beliën met finaleambities naar Gentbrugge. Op de 100m aasde hij op een nieuw persoonlijk record. Met 10"83 kwam hij 11 honderdsten boven zijn record, maar dit is een mooie bevestiging van die snelle tijd. Een finale zat er echter niet in door de enorm sterke tegenstand.

Op zondag mocht Thaïs Favoreel ook al voor het eerst op het hoogste niveau aantreden. Ze betaalde veel leergeld en met een sprong van 10m61 behaalde ze de 11e plaats. 

We hopen de komende jaren met meer aanwezig te kunnen zijn op dit mooie kampioenschap. Trainen is de boodschap! De resultaten en foto's vind je hieronder terug. 

 

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071