4x800m met medailles op BK

[:swdbfield:3:]

Straffe lange afstandslopers op BK

Terug

Op het BK behalen we als club 2 keer het podium in de 4x800m! 

Na een renovatie van de piste afgelopen zomer konden onze atleten de spiksplinternieuwe piste uittesten op het uitstekend georganiseerde BK aflossingen. In de vroege ochtend kwamen de sprintteams cadetten en scholieren aan de start van de 4x100m. 

Bij de cadetten meisjes liepen Nele, Mila, Eva en Alies naar een 15e plek. Drie van de 4 atleten zijn nog maar eerstejaars cadet en ze kwamen dan ook vooral ervaring opdoen op het hoogste niveau. 

De scholieren meisjes kwamen met 5, want hier hadden we zelfs een reserve loopster, Mona, die voor het geval er iemand zou uitvallen ook de volledige opwarming heeft meegedaan. Uiteindelijk liep het vooropgestelde viertal, met Febe, Dolores, Lenka en Jutta met een tijd van 50"60 naar een 10e plek. Ook deze meisjes mogen tevreden terugblikken op hun laatste sprintwedstrijd van het seizoen.

Bij de cadetten jongens verliep de eerste stokwissel tussen Arthur en Mateo niet zoals we van hen gewoon zijn. Toch knalde het team naar een mooie tijd van 47"86, 5 honderdsten boven hun record van het PK aflossingen. 

De scholieren heren sloten de voormiddagsessie af met een nieuwe beste jaarprestatie voor STAX door in een tijd van 45"05 over de meet te komen. De tijd wijst erop dat dit een sterke combinatie was. Chapeau Niels, Lucas, Levi en Daan. 

 

In de namiddag kwamen 2 4x800m-ploegen aan de start met hoge ambities. De trainers Sam en Pascal hadden uitgerekend dat een podium haalbaar moest zijn. Er kwamen dan ook veel supporters kijken naar of en hoe ze in hun doel zouden slagen. En of! De cadetten behaalden zilver en de scholieren brons in deze discipline. 

De cadetten jongens hadden een luxeprobleem. Veel goede cadetten kwamen in aanmerking voor het team. Uiteindelijk moesten trials beslissen over wedstrijddeelname en als echte toppers hadden we ook een reserveloper mee, Tibo, waarvoor dank. Ze startten uiteindelijk met als startloper Mateo, die als eerste het stokje kon doorgeven aan Kamiel. Er werd zeer sterk gelopen door onze atleten en ze liepen continue op kop. Met Aron als derde loper en Toon als slotloper liepen ze soeverein naar reekswinst. Slechts één team deed in de eerste reeks beter en dat bracht hen dus verdiend op de tweede plaats met bovendien een clubrecordverbetering van maar liefst 50 seconden! 

De scholieren jongens kregen in een rechtstreeks duel met 5 teams ook hun kans op een medaille. Lucas startte zeer goed door alle atleten in zijn laatste rechte lijn achter zich te laten. De atleet van de 400m heeft duidelijk ook talent op deze afstand. Vervolgens was het aan Stan, die met een sterke 2"02 (handgestopt) de stok in mooie positie achter de sterke atleten van KAAG doorgaf aan Lasse, die deze plaats wist te behouden. Daan kreeg als 2e de stok, maar moest zijn meerdere erkennen in de sterke slotloper van Eendracht Aalst. Geklopt op waarde, maar wel ruim voldoende voor een 3e plek en bijhorende podiumplek. Deze prestatie is ook goed voor een clubrecord bij de scholieren. 

Voor de lopers zit het seizoen 2023-2024 erop. Onze werpers zullen echter nog deelnemen aan enkele nazomermeetings in verschillende werpnummers. Kijk dus gerust regelmatig hun uitslagen na. 

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071