BK cadetten en scholieren te Gentbrugge

2023/09/03

Zilver voor Victor bij het discuswerpen, vele mooie ereplaatsen

Terug

Met 13 STAX-atleten aan de start van dit Belgisch kampioenschap cadetten en scholieren tonen we dat onze jeugdwerking blijft groeien (8 vorig jaar en 9 in 2021). De gekende piste van de buren in Gentbrugge was met dit mooie weer het ideale decor voor de zoektocht naar medailles en persoonlijke records. Hier een overzicht van de prestaties.

Zaterdag
Op de eerste dag stonden de lange horden op de planning. Willem wist zich te plaatsen, maar kon niet in de buurt komen van zijn record door blessureleed. Febe kon haar record wel aanscherpen op de 400mH en behaalde zo de 9e plaats. Op de korte horden bij de meisjes wisten we na de 4e plaats van Erinn op het Vlaams kampioenschap dat het zeer spannend kon worden. Ze liep zowel in de reeksen als in de finale haar record en kon zelfs iemand verslaan die op het Vlaams nog voor haar was. Jammer voor haar dat ze opnieuw op de 4e plaats eindigt, maar ze heeft dit zeer goed gedaan! Op zondag loopt ze ook de 100m. Met de goede vorm hoopt ze daar ook een persoonlijke beste te lopen.

Op de baanronde kon Lasse zich plaatsen bij de cadetten. Hij behaalde de 13e plaats. Dolores mocht deelnemen aan de 200m bij de cadetten meisjes en liep met tegenwind een nieuw persoonlijk record, met een 12e plaats als eindresultaat.

Dag 1 sluiten we dus af zonder medailles, maar met veel goede moed voor het volgende seizoen.

Zondag

Op de 2e dag hebben we nog heel wat medaillekanditaten. Te beginnen bij het discuswerpen bij de scholieren, waar er 3 STAX-atleten zich konden selecteren. Jeffrey kampte met blessure aan de hand, waardoor een verbetering van zijn persoonlijke beste er niet in zat. Hij moest nadien forfait geven voor het kogelstoten. Ward had de 2e beste prestatie van alle deelnemers. Jammer voor hem dat de eerste 3 worpen ongeldig waren. Hierdoor kon hij niet tonen wat hij in zich had. Bij Victor liep het wel soepel vanaf de eerste worp met een persoonlijk record. Hierdoor kon hij bevrijd gooien en slaagde hij erin nog 2 keer verder te gooien met als nieuw record 42m59. Hij behaalt hiermee de 2e plaats, zilver!

Vervolgens was het meteen overschakelen naar het kogelstoten. Met 15m36 gooit hij ruim boven zijn persoonlijk record en behaalt hij de 5e plaats en breekt hiermee het clubrecord. 14 jaar stond het CR van 14m10 op de STAX tabellen en vandaag doet Victor en maar liefst 1m26 bij.

Bij de cadetten is Arne de afgevaardigde bij het discus- en speerwerpen. Bij het discuswerpen strandde ook Arne op de ondankbare 4e plaats, maar wel goed gedaan! Bij het speerwerpen werd het spannender. Na 2 nulworpen diende hij een geldige worp op te tekenen om door te stoten naar de finale en de bijhorende extra worpen. Dit lukte en nadien kon hij een worp laten optekenen van 45m38. Dit was goed voor een 5e plaats.

Bij de cadetten was het tijd voor de 100m voor Dolores, die opnieuw een persoonlijk record behaalde van 13"20 (15e plaats). Daan kon zich dan weer selecteren op de 200m. Ook hij slaagde er op zijn eerste BK outdoor in om een nieuw persoonlijk record te behalen. Hij mag zich voortaan 20e van België noemen.

Na de bronzen medaille van Elias op het Vlaams kampioenschap was de jacht op een nieuwe medaille geopend. Op de 110mH bevestigde hij in de reeksen de knappe tijd van het KVV en dwong zo een plek af in de finale. In de finale liep hij minder overtuigend, maar behaalde alsnog de 7e plaats.

Erinn had tot slot nog haar 100m tegoed. Ze kwam met 12"77 tot op 3 honderdsten van haar record. Ze behaalde hiermee de 12e plaats.

Eén van de laatste nummers dit weekend was de 1500m voor scholieren. Noah had zich hiervoor geplaatst. Met een persoonlijk record van 4'07"27 werd Noah 13e.

We sluiten dit kampioenschap af met 1 zilveren medaille en ereplaatsen om trots op te zijn. De toekomst van STAX oogt rooskleurig.

Proficiat aan de atleten, bedankt aan de organisatie en bedankt aan de vele enthousiaste supporters.

Foto's worden weldra toegevoegd. De uitslagen kan je hieronder al terugvinden.