BK + PK Masters

2022/06/12

Dé strijd van het jaar om de provinciale én Belgische titels voor onze masters.

Terug

Onze masters naar Brugge!

Een selecte, maar overtuigende groep masters ging naar Brugge ter gelegenheid van het BK masters. Deze wedstrijd geldde echter ook als provinciaal kampioenschap voor de Oost-Vlamingen, wat deze wedstrijd extra interessant maakt. Het is bovendien ook heel fijn om bij de masters aangemoedigd te worden door de mede-atleten, die ook al enkele jaren meegaan in het circuit. 

Dankzij Wim is er een klein verslagje van de werper:
Om 13.10uur mochten we in de ring stappen voor het kogelstoten bij de M55, de inzet was de provinciale titel met de 6 kg voor het BK ben ik figuurlijk wat te licht Ik startte met een 8.89m wat voor mij niet slecht was als eerste stoot en kwam zo aan de leiding voor het PK en zou deze niet meer afstaan, in mijn 4de poging lukte ik 9.09m. In het discuswerpen om 17 uur was ik op papier geen kandidaat voor het PK maar toch stond ik tot aan de 6de poging met het beste resultaat 26m01 wat tevens mijn beste van het seizoen was, maar zolang de laatste worp niet gegooid is kan er nog van alles gebeuren en het gebeurde ik werd met 19cm van mijn tweede provinciale titel gehouden.

Van de kern Jan Yoens traden traditiegetrouw Marc, Wouter en Dudley aan. Zij konden op dag 1 met 2 bronzen medailles terug naar deze prachtige kern gaan en hun trainingsarbeid verder zetten. Op dag 2 kwam Wouter nog een medaille meepikken, ditmaal op de 200m. Proficiat! 

Chantal behaalde zilver én brons op het BK en mocht dus zowel op de 5000m als de 800m juichen. 

We moedigen graag onze masters aan om zich sportief te blijven uitdagen op een gezonde en verantwoorde manier, dus wie graag ook eens als master een wedstrijd meedoet, welgekomen! 

De resultaten per dag kunnen bekeken worden via de onderstaande knoppen.

 

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071