BVV pupillen en miniemen te Stekene 27 april 2024

[:swdbfield:3:]

Terug

2 Clubrecords, 77 persoonlijke records en een plaats in de B finale.

Een 60 tal Stax atleten trokken naar Stekene gesteund door vele enthousiaste trainers en supporterende ouders.

Bij vele proeven waren er, naast de organiserende club Volharding, opvallend veel shirts waar de letters STAX op voor kwamen, maar slechts de eerste van de club in elke proef kon de punten nemen.

Zo kreeg de eerste 12 punten, de tweede 10 punten en zo verder tot 1 punt.

Om 11 uur werden de eerste wedstrijden opgang geschoten.

Het waren Marie, Mia, Charlotte, Amber, Noémi, Jelka, Marit, Karlien en Joëlle die al dan niet in de startblokken plaats namen voor hun 80m. Ze leverden allemaal een knappe prestatie en het was Marie die 10 punten wist te bemachtigen.

De proeven volgden elkaar dan ook snel op, maar hier verplaatsen de trainers zich bijna even snel als de atleten en zo was er bij ieder onderdeel wel een trainer aanwezig met goede raad voor de atleten.

Eerst de kampnummers

Vortexwerpen voor de pupillen meisjes was 1 van de volgende nummers hier was het Anemone die 7 punten wist weg te kapen, Ella was onze andere vertegenwoordigster. Ella zou in het kogelstoten goed zijn voor 9 punten. Waar ze samen met Ellis en Anemone de ring betrad.  Verder bij de pupillen dames waren het Felien, goed voor 9 punten, Lou en Lotte die het verspringen voor hun rekening namen.

2 meisjes op het hoogspringen, Emma en Billie die hun hoogte aan de trainster Freija hadden ingefluisterd. Maar beide overtroffen ze hun eigen verwachtingen. Ze sprongen beide 1m20 hoog.

Kobe,  Lander en Lars bonden hun spikes aan voor het verspringen, het was Kobe die met de meeste punten ging lopen 7. Ook het hoogspringen bij de pupillen jongens ging van start, hier kwamen voor ons Lars (1m10) en Seb (1m30) in aktie. De 1m30 was terug goed voor 9 punten. Seb zou ook in het kogelstoten 8 punten bemachtigen samen met Vic, Maxim en Arthur waren zei de kogelstoters van dienst. Lander, Jack Arthur, David, Joeri en Maxim wierpen met de vortex bij de pupillen en Lander behaalde 6 punten.

De miniemen

Ter zelfde tijd was June Nilsen die de enige STAX atlete die de kogel ring betrad, met de 2 kg wegende bol veroverde June een mooie 10 de plaats en 5 punten.  June en Charlotte namen ook het speerwerpen voor hun rekening, June was de punten kaapster, 9 punten was haar aandeel.

Sanne en Marit namen het verspringen op zich en hier was het Sanne die 2 punten nam. Sien en Lucie waren de hoogspringsters van dienst en goed voor 4 punten.

Ten slotte de kampnummers bij de jongens. Hier was het Pablo die zich in de kijker wierp, Pablo behaalde in het speerwerpen 12 punten. Maar ook de ander prestaties van de miniemen mochten gezien worden. In het speerwerpen kreeg Pablo het gezelschap van Daan, Leon en Samuel . Pablo, Leon en Daan  namen het kogelstoten voor hun rekening met 10 punten voor Pablo.

Hoogspringen was voor Leon, 5 punten en Jasper en Briek sprong naar de 4 punten.1 vertegenwoordiger in het verspringen bij de jongens, Briek sprong 3m54 ver en behaalde daarmee 4 punten

Verder met de loopnummers.

De miniemen jongens die op de 80m vlak op de piste kwamen voor STAX waren Niels, 8 punten, Pepijn, Felix, Briek en Robin. De 150 meter waren voor Niels, terug 8 punten, Robin, Jasper en Pepijn. De 300 meter waar zowel Leon en Mathis hun reeks wonnen, maar Mathis iets sneller was dan Leon en zo de 12 punten wist te winnen. Milan was de derde vertegenwoordiger op de 300 meter. Mathis, Milan en Arno namen de 80m horden voor hun rekening. Mathis zijn tijd was goed voor 10 punten.

Op de langste afstand van de dag, de 1000m, was het Abel die met de overwinning ging lopen en dus goed voor 12 punten. In zijn zog eindigde Victor, Arno, Emiel, Samuel en Felix.

In de horden wedstrijd 3 STAX atleten, Mathis die op dreef was behaalde de 10 punten, Milan en  Arno  vielen ook deze horden aan.

De miniemen meisjes kregen na de 80 meter nog de 150 m, 300m en 1000m voor geschoteld.

Op de 150 meter waren  Marie (10 punten), Joëlle, Amber en Karlien aan de beurt. De 300 meter nam Sanne, 3 punten, op zich en voor de 1000 meter was het Mia, 10 punten, Margot en Noémi.

De 60 m horden was dan weer voor Sien en Lucie, Sien zou de 9 punten voor zich nemen.

De pupillen meisjes die aan de start kwamen voor de 60m waren Felien (7punten),  Billie , Jade,  Fenna en June. De 60 m horden waren voor de rekening van Emma Van Vlaenderen, 9 punten, Emma Cools, Ellis, Fenna, Lou en June. Op de 1000m zagen we een mooie wedstrijd van Jade (4 punten) , Emma en Lotte.

Ten slotte de pupillen jongens op de loop nummers. Op de 60 meter vlak 6 STAX atleten. Casper won de 6 punten, maar ook Joeri, Toon, Jef, Vic en David zette een mooie tijd neer. Op de 1000 meter 5 van de “onze” Arthur Nollet was goed voor 10 punten in zijn zog was het Vic, Staf, Jack en Arthur Sedeyn die de aankomst overschreden. De horden waren voor Kobe (10 punten), Jef, Staf en Toon.

 

Tussen de lichte en soms wat hardere buien was dit een mooie atletiek dag voor onze club met een mooie derde plaats als eind resultaat en ook vooral de eigen prestaties van ieder STAXer mag gezin worden . Deze BVV bewijst nog eens wat een mooi club gebeuren, tijdens de aflossingen werden  de sprinters luid keels aangemoedigd door de andere clubgenootjes.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071