HOE COOL IS DAT! WINNAARS BEKER VAN VLAANDEREN FINALE C2 OP ONZE EIGEN ATLETIEKPISTE.

2023/09/24

Terug

Stax kreeg de organisatie van de C-Finale (2) BvV Pup/Min – 2023 toegewezen. Dit was de allereerste wedstrijd organisatie op onze nieuwe piste.

Wedstrijden geven was pas gepland voor het nieuwe seizoen 2023-2024 en ook de aankoop van het nodige materiaal om dit te kunnen realiseren. Het was dus een verrassing en onvoorziene budgettaire inspanning in het huidige atletiekseizoen. Wij willen dan ook in naam van de atleten, trainers, ouders het Stax bestuur bedanken om de financiële inspanningen en middelen vrij te maken en alsnog het nodige aan te kopen om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan.

Dit heeft ook vooraf voor de nodige spanning gezorgd. Zo zijn bijvoorbeeld de horden de dag ervoor om 14u00 pas geleverd, met dank aan AMO sport om dit alsnog te realiseren.

Een eerste wedstrijd organiseren hoe begin je daar aan? Gelukkig konden wij op heel wat medewerking rekenen met ervaring binnen het atletiek en de krachten bundelen. Met dank aan Freija en Ann om de trekkersrol op te nemen en een grote dank je wel aan de vele medewerkers, te veel om bij naam te noemen. Dankzij jullie samenwerking mogen wij naar aanleiding van de feedback en complimenten van de andere clubs terugkijken op een geslaagde editie.

Met als apotheose: De beker in eigen huis te houden.

Heel wat lachend gezichten, atleten, ouders, grootouders, medewerkers, Stax bestuur en bestuursleden van de gemeente Merelbeke waren getuige van onze overwinning.

Iedere atleet, atlete gaf het beste van zichzelf met mooie resultaten nieuwe PR en een verbroken CR.

Maar liefst 8 CR werden verbroken.

Bij de pupillen meisjes wierp Anemone Ringoot de vortex 24m80 ver en bij de jongens liet Victor Jacob de vortex landen na 31m22.

Victor Steurbaut, eveneens pupil, liep op de 60mH een tijd van 10"99, vorig CR stond op 11"63.

Sien Van Laere liep over de 60mH 10"21 wat een verbetering was van 8hondersten.

Jacob Obilagwa bracht zijn eigen record op de 80mH van 12"19 naar 12"03 bij de miniemen jongens, in die zelfde categorie liep Matéo Mateo Maissen de 300m in 40"83 wat 13hondersten sneller was dan zijn vorig record.

Bij de miniemen meisjes op de 4x80m in 42"75 Marie Roelkens, Sien Van Laere, Nele Borghgraef, Mila Van Moerkerke het vrorig record stond op 43'57

Tenslotte liepen de miniemen jongens, Arthur Ghequiere, Mateo Maissen, Jacob Obilagwa en Simon Caekaert het CR op de 4x80m een tijd van 40"91 het vorige Cr stond op 41"85.

Bewonder de mooie Foto’s met dank aan Senna en Ann die spreken voor zich.

Nog eens dank aan iedereen die heeft meegeholpen, vrijwilligers, juryleden en Sportdienst Merelbeke om de terreinen tiptop klaar te stomen.

 

DANK AAN DE VELE VRIJWILLIGERS 

SAMEN STAX

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071