STAX wint B-finale van de BVV jeugd

[:swdbfield:3:]

Terug

De STAX pupillen en miniemen schenken trainster Astrid een mooi verjaardag geschenk.

Op zaterdag 21 september trokken 71 STAX atleten en 10 begeleidende trainers uit de verschillende kernen richting Aalst om er de finale van de BVV te betwisten. In de voorronde, begin dit outdoor seizoen, werden we 4de en werden zo ingedeeld in de B finale. Maar een finale is een finale en iedereen was er klaar voor om er een mooie dag van te maken.

2 Clubrecords: Pablo Marty in het kogelstoten en de meisjes pupillen op de 4x60m, eveneens werden er 72 persoonlijke records verbroken!

Van zodra de eerste uitslagen omgezet werden in punten handhaafde STAX zich steeds bij de eerste 3, halfweg werd het een kat en muis spel met de atleten van Volharding, een achterstand van 10 punten werd plots omgezet naar een voorsprong.

Zoals vaak op een BVV zouden de aflossingen scherprechter spelen. Na de aflossingen van de pupillen meisjes en jongens, en de miniemen meisjes, stonden we 4 punten achter op Volharding uit Beveren.

Dus de allesbeslissende wedstrijd was de aflossing van de miniemen jongens, alle mogelijke scenario’s zoefden door de hoofden van de trainers. Er moesten 5 plaatsen verschil zijn in ons voordeel. Dat de jongens een sterk team hadden wisten we wel maar hoe zou Volharding het doen? Een referentie na het PK aflossingen leerde ons dat we daar 5 seconden sneller waren dan hen.

En het geschiedde: de jongens liepen naar een eerste plaats en Volharding werd 6de. En zo sprongen we terug naar de eerste plaats met een voorsprong van 2 punten.

Vele atleetjes en ook trainers gingen uit hun bol, En Peter sprak de overwinnaars toe.

Voor alle uitslagen van de BVV te Aalst kan je de site van Atletiek.nu raadplegen.

 

In het kort wat cijfers:

71 STAX atleten ( de grootste delegatie)

2 clubrecords

72 persoonlijke records

260 punten

8 eerste plaatsen

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071