Interclub 2022 AC mannen 9e in Ere-VAL

2022/05/08

Na een spannende strijd behouden onze mannen hun plaats in de Ere-afdeling van de interclub!

Terug

Op 8 mei trokken we met onze mannenploeg naar Aartselaar voor hun interclubcompetitie. Na 2 promoties op rij, 2018 in landelijke 2 en 2019 in landelijke 1, mochten we ons voor het eerst meten in de Ere-VAL afdeling. Het was dus afwachten wat dat zou worden. Het is een dag waar de club centraal stond, en dus minder de individuele prestaties. Iedereen die zich heeft ingezet heeft dit met hart en ziel gedaan, waarvoor dank! Hieronder een overzicht van de behaalde prestaties.

Het hoogtepunt van de dag kwam van Wolf. Op de 100m snelde hij naar 10"72, een verdiend nieuw persoonlijk record én een knalprestatie. Het leverde onze club ook de enige 13 punten van de dag op. Op de 200m liep Wolf naar 21"67 en een tweede plek (11 pt). Deze tijden beloven voor het vervolg van het seizoen. 

De 3000m Steeple, een nieuwe discipline, nam Jarne voor zijn rekening. De 5000m was voor Nathan. Beiden bepaalden een groot deel van de wedstrijd het tempo en zo konden ze beiden een 3e plek veroveren (2x 10 pt). Chapeau! 

Op de 400m liep Dries zijn eerste 400m van het seizoen. Hij behaalde 8 punten voor de club. Onze werpers Jobbe (kogel 6 pt), Joris (discus 5 pt) en Arne (speer 6 pt) kwamen voor het eerst in actie bij de mannenploeg en bewezen met een persoonlijke beste prestatie dat ze klaar zijn voor het vervolg. 

In de springnummers greep chinese vrijwilliger Rowan na 2 afgekeurde pogingen nog met een mooie sprong in het hinkstapspringen 4 punten mee. Matias greep nog 2 punten bij het verspringen. Casper moest het hoogspringen én het polsstokspringen tegelijkertijd afwerken. Na wat geloop tussen de standen door behaalde hij 3 en 4 punten. Dit toch zonder al te veel specifieke training. 

Nog nieuwe gezichten waren er op de 800m, Luca (2pt) , cadet Daan met een scherp nieuw PR op de 1500m (3 pt) en oudere broer Bas op de 3000m, die bij zijn eerste wedstrijd op dit nummer meteen onder de 9 minuten liep (4 pt). Op de 110mH liep trainer Pelle een goede race (4 pt). Pieter nam naar gewoonte de 400mH voor zijn rekening (3 pt). Mits meer trainingsarbeid staan we hier volgend jaar weer wat sterker! Dat belooft! 

Afsluiten gebeurt traditioneel met de aflossingen. We wisten wat ons te doen stond, beter doen dan de 3 ploegen die op dat moment achter ons stonden om zo de degradatie te vermijden (de laatste 2 degraderen). Op de 4x100m snelden Matias, Wolf, Rowan en Dries, in deze volgorde, naar een sterke 5e plek (8 pt). Kort nadien moesten Rowan en Dries opnieuw aan de bak om met Pelle en Pieter nog de laatste 5 punten te behalen. Én, we deden beter dan onze achtervolgers.

Resultaat: 111 punten in totaal en een 9e plek in deze sterk bezette reeks. Dit alles was natuurlijk niet mogelijk zonder de inzet van de trainers op de verschillende trainingen en daarbuiten, waarvoor dank! Ook bedankt aan Wim voor de culinaire traktatie.

De resultaten kan je nakijken via: Atletiek.nu

Met dank aan Franky en Wim kunnen we ook nagenieten met heel wat fotomateriaal. Geniet even mee door op de link te klikken. 

Op naar het Vlaams Kampioenschap volgende week! 

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071