Jarne wint korte cross in Lokeren

2023/02/05

Veldloop Lokeren 2023

Terug

Jarne wint korte cross in Lokeren. Stan wordt 3e bij de cadetten.

Door zijn deelname aan de Hel van Kasterlee was het was een kort cross seizoen voor Jarne. Het hoge trainingsvolume van het voorjaar zorgde wel voor een goede basis en enkele snellere trainingsprikkels zorgden dat Jarne zich toch nog kon laten opmerken. Na een 5de plaats op het PK in Zottegem was het in Lokeren raak. Resoluut de kop nemend na een blitzstart waren ze half wedstrijd al maar met drie atleten meer die aanspraak konden maken op de overwinning. Even leek het er op dat Jarne zich in de tang had laten nemen door de twee atleten van Lokeren. Na een ongemeen spannende sprint die pas op de finishlijn beslecht was het toch Jarne die de armen in de lucht kon steken. Hiermee sluit Jarne het geslaagde winterseizoen af en kan hij beginnen aan de opbouw voor de zomer.

Eerder op de middag kwamen 9 cadetten jongens van STAX aan de start. Op 50 deelnemers kunnen we toch spreken van een mooie opkomst. De tegenstand was echter ook van de partij, van de top 10 op het PK tekenden 8 atleten present. Stan, Lasse en Len lieten zich echter niet intimideren en sneden in de top 5 de eerste bocht aan. Niemand was in staat om op het heuvelachtige maar goed beloopbare parcours afstand te nemen. Na de passage op de Mont Henri waren er nog 3 atleten die van de overwinning mochten dromen. Ook Stan was mee. Na een spannende sprint kwam hij echter 3 m te kort voor de winst, het werd een derde plaats. Maar wat een verschil met het PK, toen op meer dan 30", nu mee strijdend voor de overwinning. Lasse kwam enkele seconden later als 4e over de streep en Len eindigde als tweede eerstejaars op een mooie zevende plaats.

Noah en Bas komen volgend weekend in actie op het KvV te Diest. Erna rest er enkel nog het BK te Brussel. Succes aan alle atleten met de laatste weken voorbereiding!

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071