Veldloop Deinze

2022/11/20

Knap podium voor onze 2e jaars cadetten!

Terug

Met 1146 ingeschreven atleten is Deinze de grootste veldloop van Oost-Vlaanderen.  Hieronder 75 STAX-atleten die de regen en het uitdagende parcours kwamen trotseren. Na de sterke prestaties van vorige week beloofde het dus vandaag een stuk uitdagender te worden.

Bij de eerstejaars miniemen behaalden Abel Nollet en Thieben T'Joleyn respectievelijk de 3e en 4e plaats. Myron Pollet veroverde bij de tweedejaars een mooie 9e stek, bij de dames 2e jaars miniemen deed Mila Van Moerkerke het nog iets beter: 7e.

De goede prestaties van vorige week inspireerden ook een sprintster/hordenloopster: Eva Gorré. Na een rustige start en het vinden van het goede tempo liep ze een goede wedstrijd om te eindigen op een 16e plaats. Hopelijk volgen nog sprinters haar voorbeeld om eens het veld in te duiken.

De heren cadetten verschenen met maar liefst 8 atleten aan de start. Het was uitkijken of Stan en Lasse hun prestatie van vorige week konden bevestigen. En of ze dat deden, Stan had zijn start een klein beetje gemist. Samen met Lasse liepen ze alweer een heel sterke wedstrijd en haalden zo na de eerste loper nog in. Vorige week 3e & 4e, deze week beiden op het podium: Stan 2e, Lasse 3e.

Ook Noah kon terug kijken op een mooie overwinning vorige week. In Deinze was de tegenstand echter van een ander niveau. Er werd heel snel gestart en weinigen konden zich vooraan handhaven en zakten dusdanig weg. Noah vond wel het goede ritme en kon een 7e plek bemachtigen. Met Daan ging het al beter, het eerste deel was hij goed mee maar naar het einde toe diende hij toch wat plaatsen prijs te geven: 18e plaats.

Bij de senioren vrouwen nam Marie in tegenstelling tot vorige week een snelle start. Misschien iets te snel. Ze duldde maar 1 atlete voor haar tijdens de eerste ronden maar diende daarna het tempo terug te schroeven. In een sterk deelnemersveld werd ze uiteindelijk toch mooi achtste. Ook Valery trad aan in deze wedstrijd en behaalde een 18e plaats.

Bijna alle clubtenten zijn afgebroken en de meeste supporters zijn naar huis. Dan weet je dat het tijd is voor de junioren en masters om door de modder te wroeten. Aaron, Mathias en Bas verdedigen de STAX-kleuren. Bas had zijn lesje geleerd en startte op een verstandige manier. Het was een gesloten wedstrijd en na twee ronden kon Bas het niet laten eens aan de boom te schudden. De deur stond open achteraan de kopgroep. Helaas was Bas ook bij de eersten om te lossen toen de beteren het tempo nog meer de hoogte indreven. Na toch een puike wedstrijd behaalde hij een 6e plaats.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071