KAAG Aflossingswedstrijd

2024/02/27

Terug

Zondag 25 februari trokken 29 aflossingsteams van STAX naar de topsporthal met hoge ambities. De jeugd kon er tijdens de wedstrijd ook individueel aan de slag, wat voor een totaal van 154 prestaties zorgde. 

Voor de laatste open wedstrijd van dit indoorseizoen laaide de teamgeest van onze club hoog op. Vooraf werden bij de verschillende categorieën meerdere ploegen gevormd, waarvan er sommigen met podiumambities aan de start konden verschijnen. 

De cadetten dames gaven het goede voorbeeld. Bij het eerste team lukten de wissels perfect en ze snelden in een nieuw CR naar de eerste plaats! Bij de 2e ploeg liep er een aflossing mis, waardoor de groep werd gediskwalificeerd. De 3e ploeg liet alles wel vlot verlopen en kon dankzij de opoffering van een lange-afstandsatlete toch aantreden. 

Bij de cadetten jongens werden last minute nog verschillende wijzigingen doorgevoerd door blessures en ziektes. Niet ideaal en dat zorgde in de uitvoering voor wat extra zenuwen. Het eerste team werd zo gediskwalificeerd. De 2 andere cadettenteams streden wel voor wat ze waard waren en stranden op amper 1 tiende van elkaar. Het niveau in de breedte zit hier dus duidelijk goed. 

Bij de scholieren dames ook 2 teams, echter kon er slechts één team de meet geldig bereiken. Ze werden knap 4e.

Bij de scholieren heren werd het vooraf snelst ingeschatte team gediskwalificeerd. Echter stond het tweede team meteen klaar om over te nemen, want ze werden met Arne, die zich als werper opgaf om mee te lopen, 3e! Proficiat!

Bij de aflossingen bij de groten waren er geen diskwalificaties meer, gelukkig. Ze zijn dan ook al goed geroutineerd. De 4x200m dames werden 3e bij de junioren. 

De strafste prestaties kwamen van onze 4x400m teams. Onze vrouwen, Amber, Lara, Annika en Justine, liepen een nieuw clubrecord en grepen hun reeksoverwinning. De mannen, Elias, Daniël, Pieter en Dries, liepen in hun reeks ook autoritair naar de overwinning en strandden op 1 tiende van het clubrecord. Beide teams konden wel met een zilveren medaille naar huis! Proficiat! 

Bij de jeugd konden 2 teams het podium betreden, de miniemen jongens (2e plek) en de pupillen jongens (1e). Bedankt aan alle enthousiaste jeugdatleten die deelnamen en zo onze prachtige club nog maar eens opnieuw zo mooi en sportief in de kijker zetten. 

2x Goud-3x Zilver -1x Brons

 

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071