Wedstrijden op Gentse bodem

2022/07/02

De disciplinetrainers lastten een wedstrijdblok in tijdens de laatste week voor de zomervakantie. Enkele bevindingen en resultaten in dit verslag.

Terug

Wedstrijden op Gentse bodem brengen verschillende persoonlijke records.

Nu de examens voor de meesten achter de rug liggen, was het tijd om de wedstrijdspikes terug aan te trekken. Dankzij een organisatie van KRC Gent op de Wouter Weylandtpiste en KAAG op de Blaarmeersen konden onze atleten op vertrouwd terrein aan de slag in hun favoriete disciplines. 

Op woensdagavond trokken 34 STAX-atleten naar de Wouter Weylandtpiste. Voor de trainers was het zeer aangenaam om zo veel atleten te mogen zien presteren. Iedereen zette zich in en er sneuvelden op die manier verschillende persoonlijke records. Voor de lopers stonden de ongebruikelijke 300m, 600m en 2000m op het schema, waarbij cadetten Lucas B, Lasse en Febe, scholier Noah en junior Aaron aardig gebruik van maakten om een record op een van deze afstanden te lopen. Andere persoonlijke records waren er voor Jitkse in het hoogspringen, Astrid, Thirze, Kobe, Victoire, Kasper, Lucas N en Jutta op de 100m, Elias en Mathias met een fotofinish op de 100m, beiden 12"07. Slechts 6 duizendsten scheiden de 2 sprinttalenten. Arthur wierp een record in het discuswerpen en Arne in het speerwerpen.

Tussendoor maakten Jolien, Sena, Joris en Wim een tussenstop in Deinze om de wedstrijdweek nog wat meer kracht bij te zetten. Er werd een record opgemeten bij Joris in het discus en bij Wim in het kogelstoten 6 kg. 

Op 2 juli waren het voornamelijk de werpers die zich opnieuw van hun beste kant lieten zien. Persoonlijke records waren er voor Arne, Arthur en Wim in het discuswerpen, voor Jutta op de 100m en voor Lara op de 200m. Een persoonlijk record was met tegenwind voor verschillende anderen niet mogelijk. Op naar ideale omstandigheden! 

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071