Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren

2022/08/15

2x goud voor Sena, brons voor Paul en Noah!

Terug

2x goud, 2x brons!

Op 15 augustus staan elk jaar de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten en scholieren. De échte atleten noteren dit met stip in de agenda. 9 STAX-atleten wisten zich te selecteren. Hier een verslag.

Dé prestatie van de dag kwam van Sena! Ze werd aangekondigd als de grote favoriete bij het discuswerpen en het kogelstoten. Ze slaagde erin haar favorietenrol waar te maken. 2 keer een gouden medaille voor STAX!

Er waren ook enkele nieuwelingen op dit niveau. Febe en Willem op de 300m horden bij de cadetten. Febe liep naar een 6e plek met een nieuw persoonlijk record! Willem kon zich deze keer niet verbeteren en werd 12e. Lara liep op de 400m horden naar een 8e plaats bij de scholieren. Twee andere nieuwkomers waren Arne en Victor. Beiden namen ze deel aan het discuswerpen. Bj het kogelstoten moest Victor het alleen klaren, want Arne miste op enkele cm'ers na de selectie. Victor werd sterk 4e bij het kogelstoten, een chocolade medaille? Bij het discuswerpen werden Victor en Arne respectievelijk 7e en 10e, waarbij Victor nog in de buurt van zijn PR komt.

Van een nieuwkomer gesproken! Paul, woonachtig in Groot-Brittannië, komt tijdens de zomer op bezoek bij zijn familie in België. Dankzij de dubbele nationaliteit kan hij ook deelnemen aan het Vlaams Kampioenschap. Hij had de sterkste tijd van de deelnemers, maar moest nu tevreden zijn met een bronzen plek. Wow! Dit voor zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem.

Een 2e bronzen medaille was er voor Noah in de 2000m steeple. Zonder vooraf een wedstrijd gelopen te hebben op dit nummer, liep hij een knappe tijd en won de strijd voor de 3e plek.

Elias liep bij de scholieren een 400m met als doel zich te plaatsen voor het Belgisch kampioenschap. Dit lukte deze keer nog niet. Uitstel is geen afstel, er komen nog kansen!

Dankzij Franky kunnen we ook nagenieten met enkele foto's.