Ultrasporter Matthieu Bonne komt naar Merelbeke voor nieuwe wereldrecordpoging

2024/03/21

Ultrasporter Matthieu Bonne is klaar voor nieuwe wereldrecordpoging, die zondag start: “Wellicht moeilijkste uitdaging die ik ooit ben aangegaan”

Terug

Bonne kondigde een maand geleden aan dat hij met deze 6 Days Race een nieuw wereldrecord wil vestigen. Hij heeft al twee wereldrecords op zijn naam staan, namelijk het 'grootste aantal kilometers fietsen in een week' en de 'langste non-stop oceaanzwemtocht'. Met deze recordpoging wil hij zijn derde wereldrecord behalen, maar dit keer in een andere discipline.

Tijdens zijn nieuwe recordpoging is het plan om dagelijks 20 à 21 uur te lopen. Hierdoor blijft er ongeveer drie uur over om te eten en te slapen. Bonne vindt het extra speciaal omdat dit zijn eerste grote uitdaging is die plaatsvindt in België en waar mensen hem live kunnen zien. Hij zegt: "Het is waarschijnlijk de moeilijkste uitdaging die ik ooit ben aangegaan, ik weet niet wat me te wachten staat, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in."

De wedstrijd wordt georganiseerd door Matthias Lievens, de vaste medewerker van Matthieu Bonne, samen met Erwin, de pluspapa van Matthieu. Om erkend te worden als mogelijk wereldrecord moet er gelopen worden in een officiële wedstrijd met minstens drie officiële deelnemers", zegt Erwin. Naast Bonne zullen er dus nog drie sporters meedoen aan de race. De atletiekpiste aan de Molenkouter in Merelbeke zal 24 uur per dag toegankelijk zijn voor supporters. Het is niet toegestaan om samen met de atleten mee te lopen, maar supporters mogen wel komen kijken.

De recordpoging begint op zondag om 16 uur.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071