Veldloop Oudenaarde

2022/12/04

Koude, winderige veldloop met verwarmende prestaties

Terug

Een eerste en tweede plek op de veldloop te Oudenaarde

Zondag had in Oudenaarde de laatste afspraak in het veld plaats voor de examens. Met 55 deelnemers was STAX alweer één van de meest vertegenwoordigde clubs.

De deelnemers van de jeugdreeksen waren de eersten die kennis maakten met de ijskoude wind. Het weerhield Abel Nollet (4e MIN1) & Simon Caekaert (5e MIN2) niet toch een mooie prestatie neer te zetten.

De cadetten waren alweer talrijk komen opdagen: Toon, Len, Aron, Obe, Ibo en Stan (2 weken terug heel knap 2e in Deinze). Een confrontatie met de atleten van Eendracht Aalst was tot nu toe uitgebleven. Vandaag was er echter geen ontkomen aan. Van bij de start namen de atleten van EA met drie (plaats 1, 5 & 10 te Roeselare) de kop.  Met hun drieën zouden ze strijden voor de overwinning. Stan had het lastig met de koude en werd 5e na toch opnieuw een sterke wedstrijd.

Bij de scholieren liep Noah een verstandige cross. Ook koos de winnaar (5e te Roeselare) al van bij de start het hazepad. Noah liep het eerste deel nog samen met een atleet van EA op de tweede en derde plaats, maar koos er dan toch voor om er alleen vandoor te gaan. Een hele mooie tweede plaats was het resultaat.

Bas ondervond de laatste crossen dat het niveau bij de junioren niet om met te lachen is. Zijn harde trainingswerk leverde hem vandaag een verdiend resultaat op: de overwinning. Reeds van bij de start voelde hij zich sterk. Gelukkig kon hij zich nog tot halverwege de wedstrijd inhouden. Eens hij zijn versnelling had ingezet viel er een groot gat, niemand had een reactie in de benen. Het hoge tempo aanhoudend liep Bas triomfantelijk als eerste over de finish.

Binnen 2 weken starten Ruben en Jarne in de Hel van Kasterlee. Oudenaarde was de uitgelezen kans om de benen nog een laatste maal tot het uiterste te drijven. Door de hoge trainingsbelasting van de laatste weken waren de prestaties wat er van kon verwacht worden. Nog twee weken taper en dan alles geven gedurende 10-12h aan één stuk.

Voor alle andere atleten zijn er nu examens, veel succes allemaal en niet vergeten te blijven bewegen.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071