PK aflossingen 2024

[:swdbfield:3:]

Terug

18 teams van STAX melden zich aan voor het PK aflossingen en uit die 18 aflossing ploegen werd 2 maal naar het podium gelopen.

Zilver was er voor de miniemen jongens die slechts 5 hondersten tekort kwamen voor de eerste plaats. Het  viertal, met Pablo Marty, die de eerste valse start van de dag op zijn naam mocht schrijven vertrok bij de herneming snel en mocht als eerste de stok door geven aan  Milan Konings, Niels Fontaine was de derde loper. Mathias Van Hamme kreeg de stok als derde door en liep een snelle laatste 80m om nog zeer dicht te komen op het winnende team van Vlierzele.

De scholieren jongens, een beetje onthoofd door het weg vallen van Kamiel Vermael, maar zijn vervanger Daniel deed het meer dan behoorlijk. Matéo liep de eerste 800m daarna kwam Toon Wauman in actie gevolgd door Myron Pollet en de slotloper was Daniel Poulain die zich kranig weerde om de derde plaats te behouden en zo het podium op mochten om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

De jeugdtrainers Peter, Pieter en Koen mochten op het laatste moment nog wat puzzelen om alle ploegen toch te aan de start te krijgen. Een grote pluim voor hen maar ook voor de 26 pupillen en miniemen ( 11 meisjes en 15 jongens).

De eerste ploegen die aan de start kwamen waren de pupillen jongens op de 4 x 60m, het kwartet Jef Den Tijn, Lars Van Steenkiste , Kobe De Vriendt en Lander Bosch werden 8ste in de totaal uitslag in een tijd van 36”80.

Gevolgd door de miniemen meisjes, 4 x 80m, het viertal Marie Roelkens, June Nilsen, Charlotte Knockaert en Mia Lybeer liepen naar een 5de plaats in een tijd van 44”33. Een tweede miniemen meisjes team werd 23ste in een tijd van 51”17 die was weg gelegd voor Karlien De Smet, Ella Louise Christiaens, Margot Sedeyn en Juliette Strobant.

De miniemen jongens brachten nog een 2de ploeg aan de start op de 4 x 80m. Pepijn Vansteenkiste, Andreas De Wulf, Eppo Gaerdelen en Leon Ghequière die op het laatste moment nog inviel en deze week nog sterk bezig was met de kogel en discus was de slotloper. Spijtig genoeg was er iemand de lijn verkeerd had overschreden in de bocht en zodoende kregen ze een DQ naast hun naam.

Voor de 3 x 600 kwamen 5 STAX ploegen aan de start.

De pupillen meisjes werden 5de in een tijd van 6’07”53 die werd gelopen door Jade Clemminck, Ella De Wilde en Billie Vermeersch. Het trio pupillen jongens Jef Den Tijn, Vic Van Bruwaene en Arthur Sedeyn lieten de klok stoppen na 6’20”69 en een 12de plaats. De miniemen meisjes, waar 2 ploegen aan de start kwamen werden respectievelijk 5de , June Nilsen, Margot Sedeyn en Mia Lybeer in een tijd van 5’46”21 wat tevens een beste prestatie is, het tweede team Charlotte Knockaert, Karlien De Smet en Ella Louise Christiaans werden 24ste in een tijd van 6’46”71. Tenslotte kwamen de miniemen jongens op de piste voor hun 1800 meter Pepijn Vansteenkiste, Arno De Poorter en Mathis Van Hamme werden 16de in 6’05”56.

In het tweede gedeelte kregen van de cadetten en scholieren in actie.

De cadetten meisjes met Nele Borghgraef, Mila Van Moerkerke, Eva Gorré en Juliette Vandenbuscche eindigen op de ondankbare 4de plaats in een tijd van 51”88 (beste prestatie) en ook de scholieren meisjes eindigde 4de, Febe Verschelden, Dolores Voorspoels, Mona Gaerdelen en Lenka Goetmaker eindigden in een tijd van 51”84.

Beide categorieën brachten nog een 2de ploeg aan de start, het kwartet bij de cadetten dames Jana en Julie Nies, Maite Fontaine en Noor De Baere kwamen over de aankomst na 59”66 goed voor een 10 de plaats. De scholieren meisjes, Victoire Cousaert, Renée Vandenbussche, Jitske Obilagwa en Marie Van Den Heede liepen 56”45 goed voor een 5de plaats.

De laatste die we bespreken zijn de cadetten en scholieren jongens.

De 4 x100 meter bij de cadetten jongens brachten 2 ploegen op de piste. Het eerste team, de dragons genaamd, liep met Arthur Ghequière, Matéo Maissen, Jacob Obilagwa en Liam Sienaert naar een 4de plaats in een tijd van 47”8. Het tweede team die de naam de eagles meekreeg waren Stan Van Den Heede, Cas Vermeersch, Arthur Soinne en Stef Naudts liepen naar de 8ste plaats in een tijd van 52”43.

De scholieren jongens ook beter gekend als de dragons, het kwartet Daan Wauman, Lucas Nies, Willem Burvenich en Levi Hebbrecht, werden ook nog eens 4de in 45”96.

Wedstrijden aflossingen zijn niet zo eenvoudig om te fotograferen zo heb ik niet iedereen kunnen vast leggen.

We spreken van “beste prestaties” vermits we niet alle records hebben vanaf het ontstaan van STAX.

 

Dank aan alle aanwezige trainers voor het vlotte verloop.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071