PK Pupillen en miniemen

[:swdbfield:3:]

14 podia plaatsen, 2 clubrecords, 30 persoonlijke records en dit met 30 deelnemers die allen samen 54 prestaties leverden.

Terug

Voor het eerst duikt een miniemen jongen bij STAX onder de 3’ op de 1000 meter.

Abel Nollet verpulverde het CR op de 1000m. Daarbij verbeterde hij het CR dat sedert 2003 op naam stond van Vandecasteele Angelo 3’11”32. Abel finisht na 2’59”91 en een veroverde daarbij een zilveren medaille

Het 2de clubrecord kwam van Mia Lybeer, die dit nog prille outdoor seizoen maar liefst 10” van haar PR deed. Gisteren bleef de klok stilstaan na 3’09”77. Brons was dan ook voor Mia weg gelegd. Mia liep ook nog een 80m in 11”78.

Het vervolg van het verhaal van onze STAXers bestaat uit 2 delen voor en na het onweer dat rond 15 uur los barste boven Ninove. De jury nam toen de wijselijke beslissing om de wedstrijd met ongeveer een half uur stil te leggen en misschien daardoor vielen sommige hun prestatie wat tegen, vooral de kampnummers zouden er hinder van vinden.

We beginnen bij de pupillen meisjes. 4 STAX meisjes kwamen in actie en veroverde 3 podium plaatsen. Ella De Wilde, die vooraf aankondigde aan de mama dat ze ’s avonds zou mogen een schildje op haar wedstrijd truitje naaien hield woord. In het discuswerpen nam Ella al bij de eerste worp de leiding, om dan in haar laatste worp haar beste prestatie van de dag te leveren 19m68. In het verspringen legde Ella beslag op de 7de plaats met een sprong van 3m62.

Emma Van Vlaenderen liep om de 60m horden naar een 2de plaats in een tijd van 10”99 haar eerste podium van de dag goed voor zilver. In het verspringen sprong Emma 3m79 goed voor een bronzen plak. Na de 2de sprong stond Emma nog op een 6de plaats.

Lotte Deruyck sprong zich naar een verdienstelijke 5de plaats in het hoogspringen met 1m15 en wierp de vortex 17m07 ver goed voor een 12de plaats.

De pupillen jongens waren met 9 STAX atleten. Hier was het Seb Wytinck die met de meeste podiumplaatsen ging lopen. In het discuswerpen, waar de wedstrijd onderbroken werd door het onweer en de derde poging erna werd afgewerkt. Seb wierp zich naar de leiding in zijn 2de poging met 18m65. In het hoogspringen ging Seb over 1m25 goed voor een 2de plaats.

Nog een podium plaats was er voor Kobe De Vriendt, op de 60m horden. Kobe deed er 11”36 over goed voor een derde plaats, misschien had er wel iets meer ingezeten ware het niet dat Kobe niet goed uitkwam met zijn passen en daar door moest wisselen van afzetbeen. Op de 60 meter vlak liep Kobe in de reeksen 9”03, deze tijd gaf hem recht om later de finale te lopen en daar liep hij nog iets sneller 8”98 maar viel daar net naast het podium.

Arthur Nollet die enkele mooie worpen liet zijn bij het vortexwerpen, kwam een kleine 30 cm te kort voor een podium plaats met 33m15 werd hij 5de. Weliswaar als 1ste jaars pupil. In het hoogspringen lukte Arthur 1m10 goed voor een 9de plaats.

Romain Cousaert wierp de 2 kg wegende kogel 4 meter ver werd daarmee 21ste en liep op de 60m 9”45 naar de 11de plaats. Toon Lauwereins sprong naar een 13de plaats, zijn afstand was 3m35. Op de 60m stopte de klok na 9”75 goed voor een 21ste plaats.

David Poulain moest zijn 2 proeven waar hij voor ingeschreven had terzelfder tijd doen door de onderbreking. Bij het hoogspringen lukte David 1 meter, goed voor een 12de plaats en in het vortex werpen een afstand van 21m64 goed voor een 18de plaats. Het zelfde overkwam Amaury Van de Voorde, Amaury skipte het hoogspringen en zette alles op het vortexwerpen. Daar lukte hij een worp van 21m64 en een plaats 10.

Tenslotte waren er nog Matthias T’joleyn op de 60m horden die liep zich naar een 16de plaats in een tijd van 14”13 en Arthur Sedeyn liep over de 1000m een tijd van 3’35”55 en kwam als 11de over de aankomstlijn.

Miniemen meisjes waren met 11.

Charlotte Knockaert stond als eerste genoteerd op de deelnemerslijst in het discuswerpen, maar Charlotte vertrouwde ons toe dat ze te Deinze met een discus van 600gr had geworpen ipv 750gr., dus wist ze niet hoe ze in de lijst zou gestaan hebben met het juiste gewicht. Maar Charlotte moest daaraan niet twijfelen en wierp de discus van 750 gr iets meer of een meter verder. In haar laatste poging lukte ze 22m71 goed voor een gouden plak en een schildje. Op de 80m liep Charlotte een tijd van 12”15 goed voor een 22ste plaats.

Nog podiumplaatsen waren er in deze categorie weggelegd voor Marie Roelkens die zowel op de 80m en de 150m op het podium mocht plaats nemen. Op de 80m liep Marie de finale in een tijd van 10”99 goed voor een 2de plaats en op de 150m werd ze 3de in een tijd van 20”49.

Ook Sien Van Laere verzekerde zich op de 60m horden op een podiumplaats, ze klokte af na 10”17 wat haar recht gaf op een 2de plaats. In het hoogspringen overschreed Sien 1m30.

We overlopen ook nog onze andere miniemen meisjes want ook deze prestaties zijn het vermelden waard.

Amber Calmeyn liep zowel de 80m in 12”65 en een 35ste plaats als de 150m met een 20ste plaats in 23”22.

Ella Louise Christians liep de 60m horden 1 honderste sneller dan op haar 80 meter vlak -. 60m horden in 13”84 de 80m in 13”85.

Op de 150m kwamen ook nog Marit Caekaert, die 25ste eindigde in een tijd van 23”61 en Jelka Obilagwa deed over de 150m 24”24 een 30ste plaats. Marit sprong tussen door ook nog 1m10 hoog wat recht gaf op een 12de plaats.

Martha Foubert was het enigste STAX meisje op de 300m, een 13de plaats in een tijd van 54”72 was voor haar weg gelegd. In het verspringen legde ze beslag op een 32ste plaats met een afstand van 3m.

Nog 2 meisjes in de 2 reeksen van de 1000m. Margot Sedeyn werd in haar reeks 2de in 3’30”11 in totaal werd Margot 18de en Sanne Deruyck liep 3’40”03 en werd 28ste , Sanne sprong ook nog 1m30 hoog en een 6de plaats.

Last but not least de miniemen jongens.

Pablo Marty nam 2 medailles mee naar Merelbeke, het speerwerpen was een duelleke tussen Pablo en een atleet van Vlierzele. Het verschil in de ranglijsten was 24 cm in het voordeel van de jongeman uit Vlierzele maar op het PK was het Pablo die de speer 16 cm verder gooide dan zijn concurrent. Met 36m30 werd Pablo provinciaal kampioen. In het kogelstoten stond Pablo 3de op de ranglijst en deze plaats zou hij op eisen op de einduitslag. De afstand 10m20 viel wat tegen en dat besefte Pablo dan ook.

Leon De Wilde liep in afwachting van zijn 300m een 80m in 11”78 en werd daarmee 14de. Op de 300m had hij zijn zinnen gezet. Een goede start maar daarna liep het minder en kwam ontgoocheld over de finishlijn in 45”83 daarmee werd hij 5de.

Leon Ghequière de andere STAX werper deed het behoorlijk in het kogelstoten met 7m66 werd hij 9de en in het speerwerpen kwam hij slechts aan 15m07, maar Leon was wel tevreden over zijn wedstrijd en daar gaat het toch om.

Thieben T’joleyn kwam uit op de 80m en de 1000m, hij werd tweemaal 12de. Op de 80m klokte hij af na 11”70 en op de 1000m deed hij er 3’14”21 over.

We sluiten af met Victor Sedeyn die op de 1000m 3’46”44 en werd daarmee 35ste.

Een succesrijk PK voor alles STAX atleten of ze op of naast het podium stonden, iedere atleet liep, sprong of wierp op één van hun nummer een persoonlijk record.

Achteraf zagen we tevreden trainers die de STAXers goed begeleiden in hun opwarming en tijdens de wedstrijden. De aanmoedigingen van de ouders en hun clubgenoten maakte de sfeer compleet bij ons.

Bedankt aan Wim voor het verslag, bedankt aan de ouders die enkele foto's doorstuurde.