Veldloop Aalter

2022/11/13

Verslag met enkele knappe prestaties!

Terug

Knappe prestaties bij de eerste individuele cross van het seizoen

Zondagmiddag verzamelden 81 STAX'ers zich aan de rand van de mooie bossen te Maria-Aalter voor de eerste individuele veldloop van het seizoen. Ze kregen onder een stralende zon een snel en droog parcours voorgeschoteld. 

Bij de jongste reeksen (ben-pup-min) werd met veel enthousiasme gestreden. Onze jeugdtrainers zorgden ervoor dat alles in goede banen liep.

De eerstejaars cadetten, Aron, Len, Obe en Warre krijgen een aanzienlijk langere wedstrijd voorgeschoteld dan ze bij de miniemen gewoon waren en dienden samen met de tweedejaars te strijden voor de prijzen. Dit vergde uiteraard wat aanpassing. Ze liepen allen een puike wedstrijd en kunnen nu verder ervaring opdoen in de volgende veldlopen.

Stan en Lasse weten als tweedejaars cadetten reeds hoe het er aan toegaat en konden na hun knappe prestatie van vorig jaar dromen van een mooi resultaat. Een vijftal atleten gingen er na de start snel vandoor. Lasse en Stan starten iets meer behouden maar liepen zij aan zij steeds dichter naar de kop van de wedstrijd toe. Ze deelden hun inspanning goed in en na een heel sterke laatste 500m slaagde Stan er in een podiumplaats (3e) te bemachtigen. Lasse eindigde in zijn spoor op een vierde plaats.

Bij de scholieren startten Noah, vorig jaar nog veelvuldig geplaagd door blessures, en Daan, die de laatste week wat last had van kleinere kwaaltjes. Noah had er veel zin in en was van bij de start mee met de kop van de wedstrijd. Zijn twee metgezellen probeerden om beurten weg te raken, zonder succes. Uiteindelijk was het Noah die na een ongemeen spannende eindsprint toch met de overwinning aan de haal ging. Daan had zijn dagje niet en eindigde nog net in de top 10.

Marie, Johanna en Marlies verdedigden onze kleuren bij de senioren dames. Marie eindige op een knappe tweede plaats na een goed ingedeelde wedstrijd waar de posities tegen halfweg reeds vastlagen.

Jarne en Ruben, beiden in voorbereiding van de Hel van Kasterlee (15 km lopen, 125 km MTB, 30 km lopen) liepen deze wedstrijd als een intensieve training. Jarne had lang zicht op een zevende plaats maar had op het einde geen antwoord meer op de versnelling met zijn kompanen en werd toch nog knap 10e.

Aan de start van laatste reeks van de dag vonden we Bas (junior) en Mathias (master). Bas was even in de war en dacht dat aan de start stond van een 800m. Toen de andere atleten hun tempo opdrongen was Bas nog aan het herstellen van zijn kanonstart en diende hij hen te laten lopen. Tijdens het tweede gedeelte vond Bas het goede ritme terug maar kwam hij helaas een handvol seconden te laat voor het podium.

Een mooie namiddag met veel tevreden gezichten, we kijken uit naar het vervolg.

Met dank aan Johan Heytens en Kim Stevens voor de foto's.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

BE0430.411.071