Uitslagen winterspike!

2024/02/20

Terug

Het doek valt over het veldloopseizoen - tijd voor de eindbalans in de winterspike van STAX, een criterium om veldlopers te belonen voor bijzondere prestaties. 

Het winterseizoen in het veld zit er op. Zondag werd de laatste veldloop in Lokeren afgewerkt.

Na het zware parcours van vorige week op het Vlaams Kampioenschap in Diest keken onze atleten niet meer op van het 'uitdagende parcours' in Lokeren.

Stan kon na zijn knappe prestatie in Diest (6e) de eerste plaats in de winterspike overnemen van Toon. Ook voor de derde plaats beloofde het nog interessant te worden tussen Daan (off day in Diest), Noah (last van luchtwegen in Diest) en Kamiel (7e in Diest en goed op dreef in 2024).

Toon en Kamiel liepen van bij de start attent bij de vijf eerste. Kamiel moest als eerste lossen en Toon liet zich wat verrassen bij de lange eindsprint. Toon werd tweede en Kamiel vijfde.

Stan diende dus minstens top 3 te lopen om de winterspike te winnen. Samen met Daan vloog hij er van bij de start in om mee te zijn met de eersten. Helaas liepen er een paar atleten  buitencategorie bij die al snel een mooie voorsprong namen. Stan liep lange tijd derde met Daan die hem kort op de hielen zat. Door het hoge tempo tijdens de wedstrijd zat er geen eindsprint meer in en werden onze toppers in een heel sterk deelnemersveld 5e (Stan) en 7e (Daan).

De laatste wedstrijd die nog invloed kon hebben op het podium was de juniorenwedstrijd met Noah en Bas. Noah was verlost van zijn verkoudheid en liep met goede benen en een glimlach naar een mooie derde plaats. Bas volgde op enkele seconden op de vierde plaats. Sterke prestatie van onze heren.

Ook Axelle, Dany, Victor, Arne, Lasse, Jarne P., Aron, Miron, Jolan, Tibo en heel veel jeugdatleetjes kwamen de kleuren van STAX verdedigen in Lokeren, waar meer 1000 deelnemers aan de start verschenen van alle reeksen.

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071