Snelle hordelopers en 3 nieuwe CR

2024/01/13

Korte impressie van de STAX-resultaten

Terug

Razendsnelle chrono's op de horden en 3 nieuwe clubrecords!

Beginnen doen we met te vermelden dat deze wedstrijd voor de laatste kans was om een mooie prestatie neer te zetten met het oog op deelname aan het kampioenschap van Vlaanderen (KVV) voor onze cadetten en scholieren. Verschillenden onder hen kozen er dus voor om resoluut voor één nummer te gaan. Hierdoor sneuvelden heel wat records op afstanden die normaal als tweede nummer werden gekozen. Anderen, die quasi zeker waren van deelname, namen een snipperdag, al geldt dat niet voor de kanonnen van het kogelstoten.

Laat op de avond lieten vooral de hordelopers zich opmerken. Met stevige persoonlijke records kunnen ze nu met meer zekerheid toeleven naar het kampioenschap. Zo hebben we onze scholieren: Willem gaat van 9"35 naar 9"13, Levi van 9"40 naar 9"18 en Marcel van 10"11 naar 9"98, een eerste duik onder de vooropgestelde 10-secondengrens. Febe gaat er ook sterk op vooruit met 9"89. Bij de cadetten verbetert ook Arthur zijn PR naar 10"56. Noor liep ook 7 honderdsten sneller dan tevoren. 

Op de 200m ook heel wat PR's voor Renée, Mila, Nele, Alies en Maite, terwijl Anna haar PR benaderde. Niels had deze afstand uitgekozen om op te pieken en verbeterde zijn PR naar 24"47. Daan startte sneller, maar moest in dezelfde reeks tevreden zijn met 25"35. Bij de cadetten jongens zijn het Morris en Leon die met de grote records gaan lopen. Op de korste sprint (60m) waren er bij de cadetten dan weer records voor Liam (8"27), Stan VdH (8"71) en Jasper (8"84). Toch weer 10 STAX'ers aan de start van deze sprint bij de cadetten jongens. Bij de cadetten meisjes verbetert Mila haar record op de 60m met een halve seconde! Alies volgde, met 4 honderdsten. Bij de andere atleten aan de start in deze categorie en in de andere categorieën was er steeds veel strijdlust te bewonderen, maar doordat ze al snel liepen op de vorige wedstrijd konden ze net niet hun PR verbeteren. Neem zeker eens een kijkje in de uitslag hiervoor!

Het hoogtepunt van komt op naam van Victor Sergeant. Hij verbetert het clubrecord bij het kogelstoten scholieren (5kg) met een worp van 14m82. Ook Sonja loopt opnieuw een CR op de 800m, een seconde sneller dan haar vorige beste. In de voormiddag was er bij de jeugd, ondanks dat dit geen clubwedstrijd was, ook veel STAX-bedrijvigheid. Er viel zelfs een clubrecord uit de bus door Pablo. Proficiat! 

De andere kogelstoters verging het ook goed. Nils (cadet) verbetert zijn PR naar 11m54 en kan ook hopen op deelname aan het Vlaams Kampioenschap. Ook eerstejaarsscholier Arne breekt zijn record met de kogel van 5 kg, maar liefst met een halve meter! Pauline en Jeffrey lukte hier net niet in. 

Op naar het KVV de 2 komende weekends. Benieuwd wie een PR kan breken en wie kan verrassen met een podiumplaats! 

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071