Kom hier meer te weten over onze verhuis naar een nieuwe locatie in Merelbeke

Waarom verhuist STAX naar Molenkouter?

STAX krijgt in 2023 een nieuwe uitvalsbasis in Merelbeke. De gemeente investeert in het nieuwe sportpark Molenkouter, waar plaats zal zijn voor onder andere atletiek en voetbal. Voor onze club is dit een mooie opportuniteit om te trainen op een accommodatie specifiek voor onze club, en voor de leden van kern Merelbeke een aangename verandering om meer specifiek te kunnen trainen. Naast de piste met 6 banen (8 sprintbanen) zal ook de nodige infrastructuur voor werpen, springen, powertraining en vergaderingen aanwezig zijn.

Welke kernen en groepen verhuizen en wanneer verhuizen ze?

In de toekomst zal Molenkouter de thuisbasis zijn voor de jeugdkern Merelbeke en de hoofdkern die momenteel de Weylandtpiste als uitvalsbasis heeft. We passen de verhuis in op basis van de opleverdatum: de feestelijke opening van het complex is gepland op zaterdag 29 april!

De kern Merelbeke verhuist zo snel mogelijk na de oplevering. Eens de opleveringsdatum gekend is communiceren we ook een verhuisdatum. Het is nu reeds duidelijk dat de verhuis niet zal samenvallen met de start van het nieuwe atletiekseizoen in september. We hopen om met de jeugd na de paasvakantie reeds van de nieuwe accomodatie gebruik te maken.

De kern Weylandtpiste verhuist na het indoorseizoen. Dit zal stapsgewijs gebeuren, in functie van de opleverdatum, beschikbare accomodatie voor het outdoorseizoen en met respect voor de continuiteit van de trainingen en de verplaatsing die atleten moeten doen.

Wat gebeurt er met de kernen die niet verhuizen?

De verhuis van de hoofdkern naar Molenkouter betekent dat de kernen Jan Yoens en Westveld verder van de hoofdkern zullen liggen en dat de overgang van miniem naar kadet moeilijker wordt. Naargelang de vraag van de atleten en de mogelijkheden van de trainers in deze kern zal een aanbod worden voorzien om deze overgang te vergemakkelijken.

Komen er nieuwe trainingsuren en zijn deze al gekend?

Zolang we niet verhuisd zijn, houden we het huidige uurschema vast. De definitieve organisatie van de trainingen op Molenkouter ligt echter nog niet vast, hier kunnen we helaas nog geen informatie over geven.

We houden wel vast aan het principe om de trainingsuren tijdens het jaar niet aan te passen. Wijzigingen in de uurschema's zullen doorgevoerd worden tijdens de zomer.

Waar kan ik meer informatie vinden over de accommodatie in Molenkouter?

Via deze webpagina van de gemeente Merelbeke kun je de laatste info over de realisatie volgen. https://participatie.merelbeke.be/molenkouter

Zelf hebben we reeds mooie foto's en video's van de atletiekinfrastructuur: fotos

Via de website van voetbalclub KFC Merelbeke kun je trouwens mooie foto’s en video’s van de werf terugvinden https://www.kfcmerelbeke.be/molenkouter/ 

Zelf zullen we af en toe via de nieuwsbrieven en sociale media updates posten over de werken. Houd deze dus zeker in de gaten!

 

Via welke manieren is Molenkouter bereikbaar en organiseert de club iets om de drempel lager te maken?

Sportpark Molenkouter bevindt zich ten zuiden van het centrum van Merelbeke. De hoofdingang met parking bevindt zich aan het kruispunt Poelstraat en Lamstraat, voor fietsers en voetgangers worden aanvullend een ingang voorzien aan de Hundelgemsesteenweg (tegenover Schellebellepontweg) en aan de Poelstraat tegenover het woonzorgcentrum

Het sportpark bevindt zich op 5 minuten stappen van de bushalte Molenhoek, waar elk kwartier een bus naar Gent Zuid is, en om de 20 minuten een bus naar Gent Sint-Pieters

Voor we verhuizen, zal de club de atleten bevragen over hun nood aan initiatieven zoals een fietspool of carpool, zodat we een gepast aanbod kunnen uitwerken.

 

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Deze verhuis is een opdracht waar de hele club bij betrokken is. De kernverantwoordelijken en trainers kunnen vaak uw vragen beantwoorden. Er zijn echter nog heel wat vragen waar wij als club nog het antwoord aan het uitwerken zijn, en waar zij dus het antwoord nog niet op weten. Als je met zo'n vraag zit, kun je steeds via het contactformulier (kies kern "algemeen") contact opnemen, zo komt je vraag terecht bij de juiste personen en hopen we je vlot antwoord te geven

STAX-AC vzw

Kwatrechtsteenweg 28
9230 Wetteren

0430.411.071